درباره‌ی کارگاه

پس از ماه‌ها تجربه‌ی ترامای جمعی، این کارگاه با این هدف آموزش استفاده از نوشتن به عنوان ابزاری برای برون‌ریزی عاطفی طراحی شده است و به آموزش‌گران کمک می‌کند با ویژگی‌های نوشتن به عنوان ابزاری برای بیان عاطفی آشنا شوند، آن را تمرین کنند و استفاده از آن را به دانش‌آموزان‌شان هم یاد بدهند.
این مهارت‌ها به‌ویژه برای معلمانی مفید است که لازم می‌بینند با دانش‌آموزان‌شان درباره‌ی روان‌زخم‌های موجود در جامعه‌ی امروز صحبت کنند، اما محدودیت‌های موجود مانع یک گفت‌وگوی آشکار و اثربخش در کلاس درس می‌شود.

سرفصل‌های آموزشی

نوشتن رهایی‌بخش یک پروژه‌ی میان‌رشته‌ایِ نوشتن با تمرکز بر عنصر زاویه‌ی دید در روندی کارگاهی است که با سفر به هشت وادیِ درد، ترس، شرم، رشک، خشم، بیزاری، دلتنگی و اندوه، رویارویی با «خود» برای بیان مسأله را هدف می‌گیرد و در سطح دیگر به راوی/نویسنده کمک می‌کند با درکِ عمیق‌تری از خود/دیگری شناخت انتقادیِ عمیق‌تری از موقعیت‌های تعارض به دست آورد.
نوشتن رهایی‌بخش ایستادن در برابر فراموشی است: احیای من و احضار دیگری برای افشای تاریکی.

نحوه‌ی برگزاری

این کارگاه تعاملی، مشارکت، عملی و کاربردی است. هر هفته یک جلسه‌ی دو ساعته‌ی آنلاین از طریق برنامه‌ی گوگل‌میت برگزار می‌شود. شرکت‌کنندگان نه‌تنها حین جلسات در فعالیت‌های گروهی کوتاهی نوشتن را تمرین می‌کنند، بلکه پس از جلسه باید با استفاده از ابزارهای ارائه شده در جلسه، تمرین نوشتن را ادامه دهند و نتیجه‌ی کارشان را با تسهیلگر دوره به اشتراک بگذارند. پس از دریافت بازخورد از تسهیلگر دوره می‌توانند ابزارها و استراتژی‌ها را در کلاس درس یا هر جمع دیگری متشکل از تعدادی یادگیرنده پیاده کنند.